dijous, 19 d’agost del 2010

Cròniques de Germania: El pescaito

Ejpanya té uns 4.000 km de costa. Alemanya en té, així a ull, uns 500 km. Comparativament, és unes 8 vegades més coster el primer que el segon i això es veu reflexat a la dieta. No és que nosaltres ens unflem diàriament a menjar peix, precisament, però si que en mengem prou més que esta gent.

El peix, generalment, se'l mengen empanat o siga que no té res de plat lleuger i saludable, ja que està passat per pa ratllat i després ben fregit en oli de girasol. Els peixos principals que mengen son salmó, merlussa i hering, que Google tradueix com "arenque".

Així com tu passeges per qualsevol localitat mediterrània i vas trobant carnisseries i peixcateries pel carrer, ací del segon tipus no en trobes ni una o almenys en 5 mesos d'estada ací no n'hen vist cap. A mes, Mercadona et al. proveixen de peix fresc i variat que u va i compre, però ací no, l'únic que peix que es ven als supermercats (a part del congelat que és poc variat) és en algun tipus de conserva o ja preparat amb alguna salsa. I ací si que tenen varietat de veritat!

Ací vos presentem algunes fotos mostrant el que volem dir. Fer clic per a fer-les grans.

1 - No sabem què és, però estava a l'apartat del peix:


2 - No és petisuis, ni gelat de fresa. És una salsa per al peix. Però el peix està ja a dins... Està a la secció de refrigerats/frescos.



3 i 4 - Açò és "arenque" (arengada en valencià? No ho se) en conserva i com col o ceba o alguna cosa semblant al fons. Viscoso pero sabroso!




5 - Un altre peix que no sabem quin és però està preparat com l'anterior.



6 - Filet de peix com semi-desecat. Com moixama però més gran i no tan resec...



7 - Gambes preparades en una especie de liquid. Calfar i prou...



8 - Mini gambes d'eixes que es tiren a les tortugues però sense secar. XD



9 - Filets de algo al buid. En oli de Pflanze que supose que serà oli vegetal o algo aixina. Damunt tenen els cocos d'anunciar-ho en lo roinot que és. Per cert, ja! és un dels Hacendados d'ací.



10 - Lo mateix que dalt però d'una altra marca.



11 - I ja que estem, esta és més o menys la compra que fan els alemans cada vegada que van al super, perquè ells en general no fan una compra setmanal, van varies vegades per setmana amb la bici/bus i compren esta quantitat poc més o menys. Quines formes de perdre el temps, però igual per a ells és com una forma de fer relacions socials! XD




Com podeu vore, no fan massa ganes de menjar peixet. El principal problema que tenim és que vore estes coses aixina ens fa asco i en segon lloc, no tenim ni punyetera idea (i probablement amb la nostra "cuina" tampoc tenim ferramentes) de com cuinar este tipus d'aliments precuinats/preparats...

En fi, que per a quan una bona fartà de sepieta, calamars, gambes, boquerons, etc? mmmmm, que bon menjar tenim a casa, xiquets. :)

4 comentaris:

  1. quina sort tenim de viure en un poble on existisca el ateneo!!! aixo si que es bona varietat de peix, mmmmm gambes al ajillooooo
    VIVAAA!!!

    bueno i ja falte res pera que les tasteu de nou ;)

    ResponElimina
  2. ah, per cert.... lo que pareix petitsuis de peix m'ha deixat anonadada
    que fuerteee, quin asquito done de voreu

    ResponElimina
  3. A mi me van fer menjar arenques crus (perque no els havien adobat o algo) una xica de Suècia, amb aquelles galletes crackers integrals.
    "painamunt" ("über-painamunt" aka Escandinàvia) són molt fans, i tot s'ha de dir no em va desagradar, un poc sashimi style però més fort que el salmó o la tonyina.

    ResponElimina
  4. @Lele: A muatros també ens va donar molta aprensió al vore el pot, mourel i descobrir que entre la masa viscosa hi ha un filet de peix de algo. Ah i la salsa te tropesonets rojos, com si fora alguna fruita o verdura o que se jo...

    @Nat: Jo si el peix està cru i marinat en alguna cosa, pues depén de lo que siga, me'l puc menjar. Es lo que tu dius, si menges sushi almenys has de provarho.

    Jo no descartaria provar el cracker amb el peix damunt a vore com està, però en estes salses i olis i tot......xiqueta quins asquens.

    ResponElimina