dijous, 5 d’agost del 2010

Cròniques de Germania: El pà

Ja m'ho heu sentit dir alguna vegada: Els alemanys s'alimenten bàsicament de creïlles, carn de porc, llet i derivats, col i pa. Abans de vindre ma mare me va dir algo aixina com "ui, els alemanys fan un pà molt bo i de moltes varietats...en llavoretes i tal". I tenia raó, però no esperava que tanta.

La unitat bàsica de mesura de pà és el brötchen que és el que li diriem un panellet normal i corrent. Tots els dies a hora de dinar i de sopar ens en mengem un amb la qual cosa son, entre les dos, 4 per dia, al voltant de 25 per setmana (quan hi ha pasta no en mengem), 100 al mes i vora 400 panellets en tota la estada (perque hem estat 21 dies a casa)...a uns 30 grams cadascun son 12kg de pa consumits entre les dos. O siga que per esta part ens estem germanitzant totalment. :D

Brötchen pervertit amb llavors d'amapola

Aleshores, el brötchen estàndard es pot pervertir de diverses formes: amb formatge o amb llavors. Llavors de què? de sèsam, amapola, pipes de girasol, pipes de carabassa, muesli, fruits secs...habitualment ho tiren per damunt fent una capa de llavors prou compacta que costa de mastegar i tot i com és dens s'ho mengen entre hores perquè si el pà va adobat és prou pesat de menjar al costat de un dinar/sopar normal.

Brötchen amb sèsam i pipes de girasol

A part dels brötchen també tenen pans grans i redons d'eixos de mig quilo o un quilo amb els mateixos ingredients. Els demanen a les "backerei" o panaderies per unitats i allí mateix els fiquen en una maquineta i te tallen les rodanxes. Nosaltres vam comprar un pà així un dia de mig kilo, va ser curiòs! També hi ha pans que tenen forma quadrada i que fan més pinta de pà de desdejuni o per a fer sandwich, fa gràcia perquè d'aquesta forma si et vols fer tu un sandwich de pavo pues no res, vas i te talles dos llesques i després fiques la mescla. Bueno i després també els clàssics: baguette i baguette amb oli d'oliva i pa torrat de cinquanta formes distintes.


Bocata amb llavors de sèsam i amapola

I també tenen un tamany intermig de pà que seria el nostre bocadillo i ixe el solen gastar sempre per a dinar, perquè com estos tios no s'asseuen a dinar com nosaltres, es mengen un bocata/similar en 30 minuts i tornen a la feina.

Ui que gran!
Aixina que entre pitos i flautes poden tindre més de 20 tipus diferents de pà, con lo que yo estoy en mi salsa perquè sabeu que soc addicta! :D

3 comentaris:

  1. són un become a fan totals!
    i no has parlat dels beneficis gastrointestinals que tenen! xD xD
    Els de semilles d'amapola i el Käsebrot són els millors

    ResponElimina
  2. jajjaa, si que son bons els dos que dius si! aixina m'agrade que ens feu casito :D

    ResponElimina